Noapte de basm

Nu stiu daca exista povesti si ne-povesti, dar sigur exista un timp al spiridusilor care rasar din scanteile focului ce sfaraie in soba, pe aceleasi acorduri cu viscolul ce-si taraie pasii prin noapte.

Mihaela Runceanu, Noapte de basmIn jocul luminand al flacarilor din soba, umbra pisicii care toarce ghemuita in visare luneca pe perete, invaluie bradutul impodobit din colt strecurandu-se printre ramuri. Apoi umbra se alungeste catre ochiul fumuriu al ferestrei, priveste afara si in sezlongul bunicii de langa soba incepe povestea …

Prin vuietul infricosator al viscolului, Omuletul de Zapada din ograda, inghetat si uimit, se inclina catre rasarit fredonand povestea lui Mos Craciun si a renilor sai fermecati.
.
Oare Mos Craciun aduce daruri si oamenilor reci de zapada sau doar oamenilor calzi din ne-zapada ? Se intreba Omuletul de Zapada cel rece si uimit.
.
Daca oamenii reci de zapada ar primi si ei daruri, ca si oamenii calzi de ne-zapada, si-ar dori sa primesaca o palarie noua si un fular ? sau un morcov mai mandru? o matura mai aratoasa?
.
Omuletul de Zapada din ograda licarea singur in noaptea de basm … mai bine ar primi in dar o poveste…

Dintr-o data vreascurile din soba au trosnit cu scantei iar spiridusii aurii au sarit in blanita moale si linistita a pisicii. Bunica adormise in sezlongul ei aburit de vremuri iar umbra se strecura afara odata cu spiridusii nastrusnici.
.
Omuletul de Zapada se dezmetici in noua lui poveste ! Noaptea de basm se intindea nesfarsita peste casutele oamenilor de ne-zapada, peste bradutii de ne-zapada, erau toti acolo in aceeasi poveste de zapada …
.
Acum si-a amintit Omuletul de Zapada ce-i ceruse Mosului !
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.