Mihaela Runceanu, despre muzica internationala a anilor ’80

Mihaela Runceanu a fost o artista a carei muzica a invins timpul si un profesor de canto de elita pentru ca a avut profesori de elita si pentru ca in preferintele muzicale ale artistei se numarau voci cu adevarat deosebite si de valoare ale vremii.

Dintre celebritatile preferate din muzica internationala, Mihaela Runceanu avea o admiratie deosebita pentru Whitney Houston, dar ii placeau si Tina Turner, Stewie Wonder sau Eros Ramazzoti…
.
Whitney Houston | 9 august 1963- 11 februarie 2012
.
In anii ’80 Whitney Houston era o voce care reusea sa cucereasca posturile de radio si de televiziune americane, precum MTV, care nu dadeau sanse prea mari muzicii traditionale gospel sau soul sa se afirme. Ca si Michael Jackson, Whitney Houston a invins prejudecatile legate de artistii de culoare ce existau la acea vreme in industria muzicala americana si a rasturnat topurile vremii cu inflexiunile melodioase si calde din muzica traditionala gospel. De partea ei a fost poate si destinul, pentru ca s-a nascut intr-o familie cu traditie si faima in muzica, si amintim aici doar faptul ca Aretha Franklin era nasa ei.

Eu am auzit prima oara numele lui Whitney Houston intr-un interviu radio al Mihaelei Runceanu, candva prin anii 1980. Intrebata ce artisti din muzica internationala ii plac, Mihaela Runceanu spunea ca remarcase in mod special stilul si registrul lui Whitney Houston, deosebit fata de ceea se canta si se promova in muzica in mod obisnuit la acea vreme.

Mihaela recunostea cu mandrie ca intotdeauna va avea de invatat de la marile voci din muzica internationala, si poate de aceea, chiar ea prin muzica pe care a cantat-o si prin elevii pe care i-a crescut, a adus muzicii usoare romanesti un aer de prospetime.

Mihaela Runceanu – Harmour Love

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.